شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

پنجمین همایش سالانه همکاری‌های آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه با موضوع نظریه‌ اسلامی علم و دین و دلالت‌های آن در برنامه درسی برگزار می‌شود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، دبیر ستاد همکاری‌های وزارت آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب اظهار داشت: این همایش در راستای پرداختن به مسئله علم ودین و جایگاه آن در تعلیم و تربیت برای ایجاد تحول واقعی در مبانی علمی دروس آموزش و پرورش، اسلامی شدن آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها و لبیک‌گویی به تأکید رهبر معظم انقلاب در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی می‌باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم با اشاره به موضوع همایش امسال در راستای بررسی موضوع همایش امسال، کمیته‌های علمی و شورای سیاست‌گذاری از سوی وزارت آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه تشکیل و جلساتی را تشکیل داده و مسائل مربوطه را به صورت علمی بررسی نمودند.

* استانداران کشور به قم می‌آیند

وی، سخنرانی مدیر حوزه‌های علمیه و وزیر آموزش و پرورش را از جمله برنامه‌های این همایش دانسته و گفت: اعضای کمیته‌های استانی ستاد همکاری‌ها، ‌ائمه جمعه مراکز استان‌ها، مدیران کل آموزش و پرورش کشور، دبیران کمیته‌های همکاری‌، استانداران کشور، بخش‌های ستادی وزارت آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه و کارشناسان و پژوهگشران حوزوی و دانشگاهی از جمله مدعوین این همایش می‌باشند.

حجت الاسلام والمسلمین ذو علم، برگزاری میزگرد علمی را از دیگر برنامه‌های همایش اعلام کرد و افزود: با توجه به برگزاری پنجمین همایش سالانه با رویکرد کاربردی کردن مباحث، میزگردی علمی با حضور حجج اسلام محمدیان، دیبا و آقایان اعتصامی، نوید، فتحعلی‌خانی و ملکی که از صاحب‌نظران حوزه و آموزش و پرورش در عرصه تعلیم و تربیت هستند، برگزار و مباحث مورد نیاز بررسی می‌شود.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ویژگی‌های پنجمین همایش سالانه ستاد همکاری وزارت آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه نسبت به همایش‌های سال‌های گذشته اظهار داشت: این همایش نخستین همایشی است که پس از تأکید رهبری بر ضرورت سرمایه گذاری حوزه در امر تعلیم و تربیت برگزار می‌گردد.

وی تدوین فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی را ویژگی‌دیگر این همایش سالانه معرفی کرده و یادآور شد: تدوین فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از سوی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و با نظارت آیت‌الله مصباح یزدی انجام شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم با تأکید بر این که انجام چنین پژوهشی در عرصه تعلیم و تربیت نظیر است، اظهار داشت: تا کنون کارهای علمی ارزشمندی در عرصه تعلیم و تربیت اسلامی صورت گرفته است، ولی این که کار پژوهشی و جامع زیر نظر یکی از اساتید عالی حوزه برای نخستین بار است که انجام می‌شود که پس از برگزاری همایش منتشر می‌شود.

* انتشار کارنامه 4 ساله

وی خاطرنشان کرد: انتشار کارنامه ستاد همکاری‌های وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه از سال 85 تا 89 از دیگر برنامه‌های این همایش است؛ در این کارنامه به افق همکاری‌ها و ابعداد مختلف و ابتکاراتی که در استان‌ها در کمیته‌های همکاری انجام می‌شود، پرداخته شده است.

* الگوی ظهور منتشر می‌شود

دبیر ستاد همکاری‌های وزارت آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه، همچنین انتشار کتاب «الگوی ظهور» که دیدگاه‌ها و سیره شهید آیت‌الله بهشتی در باره مسئله تعلیم و تربیت اسلامی را از دیگر اقداماتی معرفی کرد که در پنجمین همایش سالانه همکاری‌ها صورت می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم ادامه داد: پنجمین همایش سالانه همکاری‌های آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه با همکاری مرکز مدیریت حوزه علمیه، وزارت آموزش و پرورش، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه‌ علمیه قم و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش 22 اردیبهشت‌ماه سال جاری از ساعت 8صبح در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه‌ علمیه قم برگزار می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته از سوی ستاد همکاری‌های وزارت آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه در سال گذشته، ابراز داشت: اجرای طرح بصیرت فرهنگیان برای 150هزار نفر، اجرای طرح روحانی مدارس در استان‌های مختلف، برگزاری گفتمان‌های دینی در مدارس کل کشور، توسعه رشته‌ معارف اسلامی در دوره متوسطه، استفاده از ظرفیت 450 طلبه خواهر و برادر حوزه‌های علمیه در آموزش و پرورش از جمله کارهایی است که از سوی این ستاد در سال گذشته انجام شده است.

* تدوین بسته برنامه‌‌ای تحقق منویات رهبری

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به فعالیت گسترده دبیرخانه ستاد همکاری‌های آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه خاطرنشان ساخت:‌ دبیرخانه ستاد همکاری‌ها، کار تدوین بسته‌ برنامه‌ای تحقق فرمایشات رهبری برای بخش‌های مختلف حوزه و آموزش و پرورش را آغاز کرده است که تا پایان تابستان امسال از آن رونمایی می‌شود.

وی افزود: تدوین این برنامه بر اساس 22عنوان برنامه کلان رونمایی شده در چهارمین همایش سالانه همکاری‌های آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه است که بر این اساس، تمامی بخش‌های مربوطه نسبت به چشم‌انداز کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت خود آشنا می‌شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha